Cugetări

Minunea pașilor mici

Am văzut astăzi în parc un tată și un fiu. Tatăl își învăța copilul să facă primii pași. Și parcă, nimic neobișnuit, ceva firesc. Dar, urmărindu-i câteva minute, am simțit atâta viață și atât elan. Cu câtă delicatețe, grijă și dragoste îl sprijinea. Piciorușele mici, abia se atingeau de pământ – Bravooo, Răzvan! Vezi că poți, ți-am zis că o să putem. Și în ochii tătălui era dizolvată o lume întreagă. Fiul lui a făcut primii pași.

Noi nici a merge nu știam. Ne-am învățat. Ne-au susținut părinții și oamenii dragi. Cu mâinile lor mari și puternice. Cu inima lor caldă și blândă.

Ce bine ar fi să ținem minte primii pași. Să știm că până am avut o poziție fermă, am căzut de multe-multe ori. Și era o normalitate, și era o bucurie, pentru că de fiecare dată ne ridicam. Și era cineva alături. Și nu erai niciodată singur. Niciodată.

Chiar dacă, suntem oameni mari și putem deja merge, în viață încă mai facem primii pași. În relații, în călătoriile spre noi, în drumurile lungi spre alții, în visuri, în aspirații, în stări, în trăiri, în descoperiri și explorări de cursă lungă.

Și mereu ai nevoie să știi că în acești pași nu ești singur. Că este un om lângă tine care te iubește și care te simte. Pur și simplu este. Pur și simplu lângă tine.

Și când cazi, tot alături este. Și când mergi mai departe, tot alături este.

Iar, Dumnezeu, El ne susține fiecare pas, de fiecare dată. Și atunci când încrezut ne luăm avânt, și credem că putem fugi singuri. Și atunci când cădem și ne ia de mână, ca să ne învețe iar și iar – minunea pașilor mici.

Să nu uităm această taină a pașilor mici. Să nu uităm să suntem susținuți. Întotdeauna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s