Experiențe

My first Erasmus+ experience in Lithuania|#openbadges

Erasmus+ este mai mult decât o experiență internațională. Este despre oameni, diversitate, viziuni, cultură, bariere, piste de decolare, asumare, implicare, schimbare, zonă de confort.

Un început tare bun să evoluezi. Să-ți schimbi un pic unghiul, perspectiva din care te uiți la procesul de învățare, dezvoltare și creștere personală. Este o posibilitate de a privi lumea cu alţi ochi. Tot ai tăi, dar, totuși actualizați.

Hai să vă povestesc despre ce și cum a fost!

STUDY VISIT Badge-Based Recognition, practices in Lithuania

Linia roșie a vizitei de studiu, a fost open badges system, folosit în educația tinerilor din Lituania, pentru a le recunoaște și a le aprecia competențele. Un badge (insignă digitală) se obține în urma participării, implicării și realizărilor tale. Apoi, ai de completat câteva task-uri, ca dovadă a competenței obținute.

Găsesc foarte util să-ți fie recunoscute competențele, care credeai că sunt mai puțin importante, pe care le practici în viața uzuală și care te reprezintă.

Adică, tu poți învăța oricând și oriunde, în orice fel vrei. Și asta se recunoaște. Chestia cea mai faină – mai multe insigne, înseamnă mai multe competențe dezvoltate, pe care le poți structura într-un CV file și care îți vor fi de real folos la angajare.

Un concept nou pentru Republica Moldova, pe care urmează să-l promovăm. Sunt tare curioasă cum vor reacționa tinerii la această inovație. E timpul să încercam sistemul de insigne digitale și în educația noastră, formală/ non-formală.

Mai multă informație în acest sens, puteți citi aici , sau puteți privi aici.

Ce părere aveți despre această modalitate de recunoaștere a învățării?

Mai jos atașez fotografii din cele 5 zile de studiu, unde am avut ocazia să vedem cum funcționează acest sistem în diferite instituții și organizații. De asemenea, puteți accesa și link-urile.

De ce am împărtășit cu voi prima experiență Erasmus+ ? Simplu.

Vă îndemn să explorați, să încercați, să gustați din experiențele internaționale. Sunt tare gustoase și interesante.

Puteți urmări oportunitățile aici :
Erasmus+ Youth. Info Centru in Moldova /  #diez / youth.md /civic

Și la desert, câteva fotografii din Vilnius, capitala Lituaniei și din Kaunas, al doilea cel mai mare oraș după Vilnius. Cu siguranță, această țară baltică, are ce arăta turiștilor. Centre vechi, arhitectură, străzi, biserici, istorie, ferestre frumoase și tot ce vrei sau tot ce ai nevoie să vezi.

Sunt inspirată și tare curioasă să aflu ce va urma. Mulțumesc pentru această experiență. Tuturor oamenilor care au făcut parte din ea.

Cu recunoștință, A.O.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s