Curaj, suflet drag!

Rolul tău în viața asta, Copila mea, este să te sfințești pe tine și lumea din jurul tău. Pur și simplu, acesta este rolul omului pe pământ, deci, acesta este și rolul tău. Din păcate, nimeni nu prea ne vorbește despre asta, nimeni nu ne predă în învățământul la care avem acces, cum să facem asta. Îți spun aceste lucruri mai dificile pentru că mi-ai inspirat încredere când mi-ai mărturisit că te-ai responsabilizat și ți-ai asumat meseria pe care o ai. Acum ești capabilă să înțelegi că nemulțumirea ta nu ține de profesie, ci de lipsa acelui sens fundamental pe care îl are viața noastră și pe care fiecare trebuie să-l descoperim și să-l onorăm.

Toată energia cu care suntem dăruiți prin creație și prin naștere, îmbogățită, metamorfozată prin energia Dumnezeiască, pe care o primim prin botez și celelalte sfinte taine, se cere folosită în slujba acestui sens. Adâncul nostru, al fiecăruia, cere asta. Și nu e deloc complicat, Copila mea.

Pur și simplu, avem nevoie să conștientizăm că tot ce facem ne afectează viața noastră, îi afectează pe cei de aproape, pe lumea din jurul nostru. Când ceea ce facem, facem cu energiile noastre create, amestecate cu energiile create ale duhurilor rele cu care „ne-am împrietenit” în procesul de supraviețuire, ne autodistrugem și distrugem, chiar dacă nu vedem asta întotdeauna.

Însă, când facem ceea ce facem, tot ce facem, indiferent ce facem, cu harul lui Dumnezeu, activând harul Lui pe care-l primim prin sfintele taine, atunci ne zidim, ne îmbunătățim, ne bucurăm și răspândim bucurie și sănătate și în jur.

Conștientizând asta, vom fi atenți și Îl vom chema pe Domnul cu o rugăciune scurtă cât mai des. Încet-încet. Îl vom chema permanent. Când rostim Numele Lui, harul se activează în noi, pătrunde până în fiecare celulă a trupului nostru și în fiecare firișor de energie al sufletului nostru și toate ale noastre se transformă.

Deci, e simplu, dar nu e ușor pentru că obișnuința se va împotrivi, egoul nostru se va împotrivi, confortul și plăcerile vor duce o luptă pe viață și pe moarte, împotriva acestei atitudini.

Dar, bucuria pe care o simțim, o primim în această bătălie, deși este extrem de delicată, ne ajută să nu abandonăm calea. Am încredere că tu vei porni pe această cale. Atunci, restul, inclusiv profesia, devin altfel.

Dumnezeu să te binecuvinteze! Curaj, Suflet drag!

Maica Siluana, România

Foto ascorcluj.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: